600 elever från Linnéskolan träffade superhjälten från rymden

skickad 18 nov. 2015 23:23 av Okänd användare

Det var en förväntansfull stämning när de 600 eleverna från Linnéskolan bänkade sig i den, av MFF, utlånade lokalen i Swedbank Stadion. Applåderna lät inte vänta på sig när Christer Fuglesang äntrade scenen. Stämningen var verkligen på topp när den stolte rektorn Johan Revemark presenterade dagens superhjälte. Under den timme Christer Fuglesang berättade om sina äventyr i rymden vara det förvånansvärt tyst bland de 600 eleverna. De var helt klart tagna av hans berättelse. När några elever från åk 8 och 9 efteråt samlades i MFF:s VIP-rum  sa de att de var jättenöjda och att det inte är varje dag man får vara med om något sådant här. Här fick de möjlighet att ställa frågor till Christer Fuglesang.

Det var Rymdstyrelsen som arrangerat och stod för Christer Fuglesangs besök i veckan då han besöker 10 skolor runt om i Skåne. Det är ett led i myndighetens arbete för att främja intresset för naturvetenskap och rymd hos svenska skolungdomar. Hittills har 20 000 elever på ett 50-tal skolor över hela landet fått besök av Sveriges enda astronaut.

Eleverna som fick möjlighet att träffa Christer Fuglesang och ställa sina frågor. Från vänster biträdande rektor Monika Miheller, Emma Thurö Bödker, Leo Mattsson, Anwar Can Mustafa, lärare Martin Nihlén, Feline Andersson, Felix Nordström, Christer Alexander Woxström, Marcus Persson, Patrick Mikkelsen, Erik Olofsson, rektor Johan Revemark och Povel Revemark