Linnéskolan engagerar elever mot rasism!

skickad 20 apr. 2015 01:17 av Okänd användare

I mars deltog Linnéskolan på Malmös Antirasistiska Elevnätverks konferens om islamofobi och antisemitism. Bakom nätverket står Ungdom Mot Rasism, som också berättade om möjligheten att kunna ha en antirasistisk elevgrupp på sin skola, där eleverna själva får arbeta mot rasism och fördomar, lära sig mer genom övningar, lekar och föreläsningar och driva egna antirasistiska projekt.

Linnéskolan nappade på erbjudandet och i slutet på april kommer gruppen ha sitt första möte.

– Vi tycker det ska bli väldigt spännande! Linnéskolan prioriterar sitt likabehandlingsarbete och det är viktigt att alla våra elever känner sig trygga och respekterade på skolan, och då blir det här en viktig och naturlig del av det arbetet, säger Evelina Edström, kurator på Linnéskolan.

Elevgruppen kommer vara öppen för alla elever i åk 7-9 och träffas en gång i veckan efter skoltid och Fatimah Hameed, ordförande för Ungdom Mot Rasisms lokalgrupp i Malmö och ansvarig för gruppen, är förväntansfull:

– Det är alltid lika spännande att starta en ny grupp med nya ungdomar, och få höra vad de vill lära sig mer om och på vilket sätt de vill jobba mot rasism på sin skola och i sin stad. Vi hoppas såklart att många elever kommer vilja engagera sig, säger Fatimah.

Kontakt:

Evelina Edström, kurator, Linnéskolan:

evelina.edstrom@malmo.se, 0706-71 45 77

Fatimah Hameed, ordförande, UMR Malmö:

Fatama_alsaffar@hotmail.com, 0739-790661

Om Ungdom Mot Rasism:

Ungdom Mot Rasism är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation som arbetar mot rasism och främlingsfientlighet och för demokrati och mångfald. Organisationen engagerar ca 3000 medlemmar mellan 13-25 år i ett tjugotal lokalgrupper runt om i Sverige.

www.umr.se