Elever från högstadiet fick göra upp i mästerkocktävling

Feline Andersson och Johannes Otterlund (bilden) tog tillsammans med Felix Nordström hem vinsten i dagens tävling. Laget representerade årskurs 9 på Linnéskolan. Foto: Jonas Andersson/Malmö stad

Högstadieelever har under två dagar tävlat i matlagning på Värnhemsskolan. Formerna för tävlingarna känns igen från TV-programmet ”Sveriges mästerkock”.

Sammanlagt sju lag från olika skolor har gjort upp i köket på Värnhemsskolan.

– Vi anordnar tävlingen för att marknadsföra yrkesutbildningarna på gymnasiet till högstadieeleverna, säger Pernilla Pieplow Flodberg, programansvarig för restaurang och livsmedelsprogrammet vid Värnhemsskolan.

Temat för matlagningen har varit streetfood. Eleverna har fått tillaga en varmrätt och en dessert som sedan provsmakats av en jury bestående av personal på Värnhemsskolan. Juryn har tittat på smak, konsistens, utseende och presentation.

Laget från Munkhätteskolan vann torsdagens tävling. Dagens tävling tog laget från Linnéskolan hem.